Salata od svježeg špinata

Veoma malo je poznato svima da se mnoge vrste povrća mogu jesti u svježem stanju bez ikakvih termički obrada. Špinat je veoma ljekovit, zdrav i nezaobilazan je tokom proljetnih i ljetnih dana.



 Zato kada je sezona špinata treba ga koristiti u što većim količinama jer on veliki prijatelj našem zdravlju. Bogat je vitaminom A, vitaminom C, vitaminom B6, vitaminom B12, vitaminom D, kalcij, željezo, magnezij, masti, zasićene masne kiseline, polinezasićene masne kiseline, natrij, kalij, ugljikohidrati, dijetna vlakna, šećeri, bjelančevine.



 Salata od špinata je veoma ukusna jer špinat ima specifičan miris i njegov sok je veoma osvježavajući.  Veoma lako se priprema. Samo Vam je potreban svježi špinat, koji trebate dobro oprati.



 Uz špinat možete dodati sir, maslinovo ulje, proprženi susam, aromatične začine. Igrajte se i uživajte u svakom zalogaju ove zdrave salate. Koja će da poboljša Vaše zdravlje.
Uživajte!



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Maslac i med

Ćurta

Med i badem