Kakao se pravilno hraniti zimi

Zima na nas ostavlja veliki utisak. Kada smo djeca volimo da što više vremena provodimo na polju. I to je dobro da se igramo, grudvamo, kližemo, sankamo, skijamo. Ali kada dođemo u neke godine kao da se bojimo zime, odmah nam padne na pamet da će ulica da poledi, valja čistiti snijeg sa stepenica i odmah nam pada raspoloženje jer se bojimo zimskog posla. U kojem smo kao djeca uživali da hvatamo snijeg svojim rukama i da pravimo razne oblike.



 Ako na trenutak u svojim mislima odlutamo u prošlost i sjetimo se da smo uživali na snijegu odmah će nam nestati strah od hladnoće i snijega. Najvažnije je da zimi normalno konzumiramo hranu kao i u svako godišnje doba.


 Jer čovjek ima neku potrebu da kada vidi snijeg da tada konzumira mnogo hrane a to je sve od straha. Jer na taj način stvara u svome organizmu zalihe hrane. To isto rade i medvjedi prije polaska na zimski san, ali čovjek to netreba da radi jer medvjed zimi nemože da pronađe hranu ali zato čovjek može i ne treba da se prenajeda. 


Jedite normalno, onoliko koliko Vam je potrebno, neka posle svakog jela bude prisutna neka voćka. Jer voće je veoma važno zimi. Hrana zimi je masnija, kaloričnija, bogata je začinima i bilo bi dobro da posle ručka prošetate po sniježnim stazama.
Uživajte! 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem