Sok od kupusa

Od davnina se zna, da je kupus veoma ljekovit. Bilo bi dobro da ga što češće konzumiramo. Ali sve se to svodi na veoma male količine kupusa, ali našem tijelu su potrebni vitamini i minerali koje kupus posjeduje. Da bi normalno funkcjonisalo. Zimi je veoma dobro jesti kiseli kupus. A u proljetnim danima svježi kupus. Sok od kupusa je veoma ljekovit i pomaže kod raznih tegoba.



Opis biljke

Kupus je veoma drgocjeno povrće, koje je veoma ukusno. Bogat je zelenim listovima. Svježi kupus se može kupiti tokom cijele godine. I na taj način se možemo hraniti zdravo i imati što manje zdravstvenih problema. Postoje tri vrste kupusa. 


Ljekovita svojstva

Kupus je bogat vitaminom C, vitaminom E, vitaminom K, vitaminom U, vitaminom B, željezo, bakar,cink, magnezij, mliječne kisaline. Sok od kupusa pomaže kod bolesti želuca,  gastritis, jača imunitet, povoljno utiče na kožu, podiže energiju, pomaže kod mršavljenja. Konzumirajući sok od svježeg kupusa možete veoma lako izgubiti suvišne kilograme.


Recepti

Da bi ste bili zdravi, potrebna Vam je volja i želja. A sve drugo je veoma lako i na dohvat Vam je ruke. Svježi kupus stavite u sokovnik i za nekoliko minuta dobit ćete zdravi napitak.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem