Ulje od koštica kajsije

Da li ste znali,  da postoji ulje od koštica kajsije? Mnogi ljudi nikada nisu ni pomislili da neko može da pravi ulje od ovih koštica?  Ali da.  Postoji ulje od koštica kajsije. Što je najvažnije to ulje je veoma ljekovito, pomaže kod mnogih zdravstvenih problema. Tko bi rekao da jedna koštica, koju smatramo nevažnom u voćki, da nam može poboljšati naše zdravlje.  



Kajsije je veoma ukusna i zdrava voćka. Koja zrije u ljeto. Detaljan opis o kajsije možete pročitati na mom blogu. Jer sam već ranije spomenula ljekovita svojstva kajsije.



 Ulje od koštica kajsije može se koristiti za razne salate. Ali ovo ulje pomaže kod osjetljive kože, osobe koje imaju problema sa bubuljicama, aknama, blagim crvenilom na licu...  Dovoljno je da stave nekoliko kapi ovog ulja na kožu, posle nekoliko tretmana,  koža će im izgledati mnogo bolje, svježije, sjajnije...  Također veoma povoljno djeluje kod starije kože.  Ako imate problema sa ispucalim vrhovima kose ili želite da na zdrav način nahranite Vašu kosu.  Da joj vratiti sjaj i povećate volumen ovo ulje Vam može pomoći. Ulje od koštica kajsije ne preporučuje se da ga konzumiraju trudnice, dojilje  i mala djeca. Ovo ulje možete sami izraditi ali u svakom slučaju Vam preporučujem da ga kupite. 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem