Sok od kruške i jabuke
Od davnina se zna, da je voće i povrće ljekovito i hranjivo. Jabuke i kruške zauzimaju veoma dragocjeno mjesto. Kada su u pitanju zdravi sokovi. Kada ove dvije voćke pomiješate, dobijete neodoljivu kombinaciju mirisa i ukusa. Koji povoljno utiču na Vaše zdravlje. I zato kada je sezona jabuka i krušaka, tada trebamo maksimalno da iskoristimo njihovu prisustvo i da svaki dan pravimo sok od ljekovitog i ukusnog voća.
Opis
Jabuka je veoma ljekovita voćka, koja je od davnina prisutna na našim prostorima. Počinje da beharara u proljeće. Cvijet je krupan, bijele je boje, ima lijep miris. Iz cvijeta se razvija plod, koji vremenom raste, razvija se, zrije. Plod je okrugao, koža je tanka i veoma zdrava, pa se ne preporučuje da se tokom konzumiranja jabuka guli, unutrašnjost je ispunjena malim košpicama. Plod je sočan, mesnat. Postoje mnoge sorte jabuke na tržištu, ali bitno je da znate da je svaka jabuka zdrava.
Kruška je veoma ukusna voćka, koja može da ima krupno i razvijeno stablo ili tanko stablo sa po kojom grančicom. Sve zavisno od vrste kruške. Počinje da cvijet u proljeće, behar je bijele boje, iz cvijeta se razvija plod, koji ima tanku kožu, pa se također kao i jabuka može konzumirati sa kožom. Plod je sočan, bogat malim crnim košpicama. Postoje razne vrste kruške, ali je svaka bogata vitaminima i mineralima.
Ljekovita svojstva
Kruška pomaže kod bronhitisa, kašlja, usporava starenje, poboljšava rad srca. Jabuka pomaže kod srčanih oboljenja, snižava visok holesterol, čisiti organizam od toksina, infekcija, upala, jača imunitet.
Recepti
Da bi ste napravili ljekoviti sok, potrebne su Vam kruške i jabuke. Postoje mnogi načini pravljenja soka. Ali Vi odaberite onaj koji Vam odgovara i uživajte u ljekovitom soku. Jer ako sami sebi nećete pomoći, niko osim Vas ne može da upropasti niti spasi Vaše zdravlje.
Opis
Jabuka je veoma ljekovita voćka, koja je od davnina prisutna na našim prostorima. Počinje da beharara u proljeće. Cvijet je krupan, bijele je boje, ima lijep miris. Iz cvijeta se razvija plod, koji vremenom raste, razvija se, zrije. Plod je okrugao, koža je tanka i veoma zdrava, pa se ne preporučuje da se tokom konzumiranja jabuka guli, unutrašnjost je ispunjena malim košpicama. Plod je sočan, mesnat. Postoje mnoge sorte jabuke na tržištu, ali bitno je da znate da je svaka jabuka zdrava.
Kruška je veoma ukusna voćka, koja može da ima krupno i razvijeno stablo ili tanko stablo sa po kojom grančicom. Sve zavisno od vrste kruške. Počinje da cvijet u proljeće, behar je bijele boje, iz cvijeta se razvija plod, koji ima tanku kožu, pa se također kao i jabuka može konzumirati sa kožom. Plod je sočan, bogat malim crnim košpicama. Postoje razne vrste kruške, ali je svaka bogata vitaminima i mineralima.
Ljekovita svojstva
Kruška pomaže kod bronhitisa, kašlja, usporava starenje, poboljšava rad srca. Jabuka pomaže kod srčanih oboljenja, snižava visok holesterol, čisiti organizam od toksina, infekcija, upala, jača imunitet.
Da bi ste napravili ljekoviti sok, potrebne su Vam kruške i jabuke. Postoje mnogi načini pravljenja soka. Ali Vi odaberite onaj koji Vam odgovara i uživajte u ljekovitom soku. Jer ako sami sebi nećete pomoći, niko osim Vas ne može da upropasti niti spasi Vaše zdravlje.
Primjedbe
Objavi komentar