Mladi luk i paradajz

Mladi luk

Je veoma zastupljen u kulinarstvu. Često se koristi kao salata ili dodatak glavnom jelu. Ali mladi luk može i da bude glavno jelo, samo Vam je potrebna mašta i da stvarate nove recepte ili da koristite stare za spremanje glavnog jela od mladog luka. Paradajz je veoma zdrav. I u kombinaciji sa mladim lukom je veoma ukusan, zdrav, lagan ljetni obrok ili salata.



Opis

Paradajz je povrće, koje se sadi u proljeće. Stabljika je zelene boje, bogat je aromatičnim listovima, cvijet je žute boje. Iz cvijeta se razvija plod. Mala zelena bobica, koja vremenom raste, razvija se, zrije i postaje crveni paradajz. Koji je veoma mesnat, sočan, ima lijep miris i ukus. Unutrašnjost paradajza je ispunjena malim žutim sjemenkama.


Ljekovita svojstva

Mladi luk je bogat vitaminima i mineralima, kao i paradajz. I kada udružimo ove dvije namjernice i redovno ih konzumiramo u ljetnim danima, mi spašavamo svoj organizam od raznih oboljenja. Paradajz i mladi luk pomažu kod bolesti srca, vena, jačaju imunitet, čiste organizam od toksina, sprečavaju dehidraciju i iznemoglost tijela.


Recepti

Mladi luk i paradajz možete koristiti u salatama, dodati im kajmak, sir, bosiok, maslinovo ulje. Sve što radimo radimo za svoje bolje zdravlje. Zato konzumirajte često povrće i voće da bi ste bili streni i zdravi.
Uživajte!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ćurta

Maslac i med

Med i badem